Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Liberaler – skippa taket

Svenska staten ansvarar för järnvägens infrastruktur. Trafikverket och Jernhusen kan utan att det kostar en krona för kommunen bygga en väl fungerande station som klarar en ökning av det framtida resandet. På frågan om vad liberalerna tycker om att låta staten betala en ny större station svarar Jesper Brandberg (L) att det är viktigare att medverka till att det byggs offentliga byggnader som västeråsarna kan vara stolta över.

Det kan ju tyckas vara en hedervärd ambition men monstertaket som är 30 meter högt till en kostnad av 500 miljoner kronor är knappast något västeråsarna gläds över. Nära 2 700 medlemmar i FB-gruppen Stoppa taket protesterar mot slöseriet med skattemedel. Det verkar galet att nu belasta budgeten med onödiga utgifter när coronapandemin medför att kommunen under lång tid tappar intäkter samtidigt som nödvändiga kostnadsökningar krävs för att förbättra standarden inom äldreomsorgen.

Taket för det planerade resecentret har uppgetts kosta 500 miljoner men därutöver ska det nuvarande stationshuset rivas och en provisorisk gångbro byggas. Provisorierna är under obestämd tid, kanske sex–åtta år. 2 miljarder beräknas det hela kosta. Vad som ingår och vem som ska betala är oklart.

Liberalerna gick starkt framåt i senaste valet. Kritik mot onödiga utgifter och löften om satsningar på kommunens kärnverksamhet, främst skolan, var framgångsreceptet som västeråsarna gillade. Nu riskerar liberalerna att svika sina väljare om de väljer att satsa många hundra miljoner på en offentlig byggnad helt i onödan istället för att åtgärda bristerna inom skolan.

Liberaler: Håll fast vid skolsatsningen – skippa taket.

Åke Hillman

Aktionsgruppen stoppa taket

Nära 2 700 medlemmar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel