Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: M: Det är dags att ta tag i Surahammar

Surahammar behöver utveckling och inte några destruktiva konflikter som den senaste tiden plågar kommunen.

Surahammar behöver göra investeringar för framtiden för att vi ska få ett mer levande samhälle med fler bostäder, fler skolor, fler förskoleplatser, fler omsorgsplatser och inte minst flera arbetstillfällen.

Surahammar är främst i behov av att bygga en ny skola för låg- och mellanstadiet. Vi behöver även bygga nya attraktiva bostäder som kan locka flera människor till vårt fina samhälle. Fler invånare kommer att innebära fler arbetstillfällen eftersom det då skapas ett bättre underlag för företag. Till exempel finns det med fler invånare ett bättre underlag för olika affärer att kunna etablera sig, som i sin tur leder till arbetstillfällen och skatteintäkter. Mer skatteintäkter ska i sin tur innebära bättre samhällsservice till invånarna från kommunen. Bättre samhällsservice innebär bland annat bättre skola, bättre omsorg och bättre infrastruktur.

Kommunpolitiken och kommunens förvaltning mår i dag inte bra och präglas av svåra konflikter. Det är fel att peka ut enskilda individer men det är ofrånkomligt att det är Socialdemokraterna som har styrt kommunen sedan många år tillbaka.

Socialdemokraterna har misslyckats och ägnar sig mer åt spelet om makten i stället för kommunens bästa och invånarnas bästa. Maktspelet har i sin tur skapat destruktiva konflikter som även har drabbat kommunens förvaltning. Tillståndet i kommunen och dess förvaltning är oacceptabel och gör knappast invånarna i kommunen stolta över sin kommun.

Ett mycket bra exempel på Socialdemokraternas oförmåga av att styra kommunen är att vi inte har några riktlinjer eller rutiner för markanvisning som åligger kommunen. Det innebär att kommunen troligen får tacka nej till ett företag som nu vill investera och bygga bostäder i kommunen.

Med andra ord riskerar Surahammar att gå miste om nya och förhoppningsvis attraktiva bostäder som kan locka fler människor till Surahammar. Detta på grund av Socialdemokraternas oförmåga till att utveckla kommunen.

Moderaterna i Surahammar vill i stället utveckla kommunen till nytta för invånarna och vi är villiga att visa att vi kan ta vårt ansvar.

Johanna Olofsson

Per Ahlström

Lise-Lott Johansson

Greta Håkans

Theresé Karlsson

Lucas Hed

Per Hallin

Tomas Mood

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel