Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: M: Gör det möjligt att öppna Romerska badet

Annons

Efter många turer kommer nu Kristiansborgsbadet att öppna igen i januari.

Moderaterna tycker det är bra att kommunen tecknat ett hyresavtal med Actic som gör det möjligt för västeråsarna att få bada på Kristiansborg.

Samtidigt är det ett misslyckande för den styrande S-majoriteten att den planerade försäljningen och renoveringen av badet har havererat.

Hade S-styret ansträngt sig för att hålla tidplaner och ingångna löften hade badet troligen kunnat renoverats som det var beslutat om i kommunfullmäktige. Ett beslut som alla utom Vänsterpartiet stod bakom.

Nu blir det istället en utdragen process med osäkert resultat där renoveringen troligen inte kan komma igång förrän om flera år och kommunen kommer att ha större utgifter för badhus än det var tänkt.

Därför är det viktigt att göra det bästa möjliga av situationen. Romerska badet på Kristiansborg är uppskattat av många västeråsare men står i dagsläget tomt och några planer för uthyrning finns inte.

Men vi vet att det finns intresserade aktörer som kan tänka sig att hyra och driva Romerska badet.

Därför vill vi att S-styret lyssnar på detta och ser över möjligheterna att hyra ut även den delen av Kristiansborgsbadet till en seriös aktör.

Det vore en fin julklapp till västeråsarna.

Eleonore Lundkvist (M)

Elisabeth Unell (M)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel