Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: M & KD: Vi vill ge mer pengar till sjukvården

Kommentar på inlägget "C: Folkhälsa och hållbarhet sätts i fokus", VLT den 8 januari.

Centerpartiet beskriver hur de vill styra Region Västmanland med ett helhetsgrepp kring hållbarhet för att förbättra folkhälsan. Vi menar att deras resonemang kring sjukvård och folkhälsa är ekonomiskt ohållbart – utifrån de besparingar på sjukvård de planerar för.

Sjukvården går redan back flera hundra miljoner kronor varje år. Vårdbehovet ökar och snart ska nytt sjukhus byggas.

Förutom de besparingskrav som redan finns på sjukvården, vill regionstyret, inklusive Centerpartiet, dessutom spara ytterligare 33 miljoner år 2023. Så stora besparingar kommer leda till att sjuka och gamla kommer i kläm och det kommer att leda till ännu längre vårdköer.

Därför har vi i vårt förslag till regionplan för kommande år redovisat att vi vill ta pengar från central administration och ge mer pengar till sjukvården, som ett exempel.

När kommer Centerpartiet att redovisa en hållbar ekonomisk plan som matchar deras ambitioner för sjukvård och folkhälsa?

Tomas Högström (M)

regionråd i opposition

Malin Gabrielsson (KD)

regionråd i opposition

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel