Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: M: Låt flygplatsen få stabilitet och långsiktighet

Västerås stad har åter igen beslutat om att göra ytterligare en utredning om flygplatsen. Utredarnas uppdrag är i mångt och mycket samma uppgift som har gjorts tidigare. Underlaget finns redan. Det är nog ingen verksamhet i Västerås som är så noga studerad som flygplatsen. Under en månads tid ska en heltidsanställd genomföra uppdraget.

Vi moderater är tydliga. Vi behöver inte undersöka det som redan är gjort flera gånger. Det enda som vi kan se är nytt är det säkerhetspolitiska läget i Sverige, där flygplatsens betydelse kan behöva belysas, vilket vi också föreslog. Samtidigt oroar man medarbetarna åter igen genom att skapa en osäkerhet. Medarbetarna har mycket lojalt ställt upp och flygplatsen är i dag den mest kostnadseffektiva som finns bland samtliga icke statliga flygplatser.

Det krävs politiskt ledarskap och tydlighet för att ge långsiktig arbetsro för flygplatsen för att visa marknaden att Västerås flygplats är en aktör som går att lita på. Vi moderater har gått till val på att behålla Västerås flygplats. Flygplatsens styrelse och ledning har gjort ett gediget arbete med både att kraftigt minska underskotten men också att belysa förutsättningarna långsiktigt. Det underlag som finns presenterar de förutsättningar som behövs för att utveckla flygplatsen till en rimlig kostnad.

Elisabeth Unell (M)

Anna hård af Segerstad (M)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel