Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: M: Vem är det som kör egentligen, Bengt Åke Nilsson?

Kommentar till inlägget "L: Nära vård jag – men vem betalar?", VLT den 7 augusti.

Bengt-Åke Nilsson (L) skriver i VLT att han önskar svar från den politiska minoriteten för Region Västmanland hur Nära vård skall finansieras.

Det är en mycket viktig och relevant fråga anser vi i moderaterna, däremot tycker vi också att det både är förundrande, anmärkningsvärt och något oroväckande att Bengt-Åke Nilsson väljer att be om svaret i en debattartikel i VLT i stället för att fråga sina partikamrater i liberalerna. Liberalerna är nämligen en del av den styrande minoriteten i Region Västmanland tillsammans socialdemokraterna och centerpartiet, och har dessutom suttit vid rodret när denna fråga har beretts genom tidigare regionråd Helena Hagberg och nuvarande regionråd Lina Eriksson, som har haft och numera har ansvar för primärvården.

Bengt-Åke Nilsson är dessutom själv vald ledamot i Region Västmanlands regionfullmäktige, och har därtill flertalet politiska uppdrag inom Region Västmanland. Rimligtvis bör man då kunna anse att han borde haft alla möjligheter i världen att ställa, och framför allt driva, denna viktiga fråga både internt och via regionfullmäktige i stället för på VLT:s debattsidor.

Vi måste fråga Bengt-Åke Nilsson, vem är det som kör egentligen?

Vi delar dock Bengt-Åke Nilssons syn på att Region Västmanland står inför många utmaningar, än fler än finansieringen av det nya akutsjukhuset. Köerna till barn- och ungdomspsykiatrin är oacceptabelt långa, 4 000 kvinnor väntar på att få göra cellprov som redan skulle varit utförda. Köerna till att få genomgå en nödvändig operation var långa redan innan covid-19, för att inte tala om hur många människor som tappert väntar nu.

Personalsituationen är ansträngd och behovet av hyrpersonal fortsätter att öka i takt med att fler och fler narkossjuksköterskor saknas.

Det som dock bör förtydligas är att det är under liberalerna, socialdemokraterna och centerpartiets ledning detta sker som Bengt-Åke Nilsson själv är en del av.

Stephanie Bruksgård (M)

Ledamot i regionfullmäktige Region Västmanland

Mikael Andersson Elfgren (M)

Regionråd Region Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel