Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Majoritetens politiker måste våga tänka om

Mälarportens hemsida på Västerås stads portal vill ju förklara för oss västeråsare hur vi ska förstå och ta till oss och älska detta projekt som bland annat innehåller ett tak över stationen som kostar åtminstone 500 miljoner kronor. Det är en vision som vi antagligen helst borde okritiskt gilla på samma sätt som kommunstyrelsens majoritet verkar göra, men ett par citat från hemsidan kräver kommentar enligt min mening.

Man säger att det är en av de djärvaste satsningarna någonsin.

Men bästa Västeråspolitiker, gör det inte med mina pengar. Om du vill vara djärv så använd dina egna. Djärvhet, eller snarare dumhet som i detta fall, är inte till fördel för invånarna men det är ju de som ska stå med pengarna.

Man säger att det blir enkelt att gå och cykla: Resecentrum kommer att erbjuda passager för cyklister och gående.

Inte sant, det vill säga att det är en lögn. Man ska ta sig över spår och kontaktledningar innan man kan går ner till marken igen. Inte enkelt, lika svårt (eller enkelt) som i dag faktiskt. Den barriär som ska bort blir oförändrat kvar.

Vi invånare saknar ännu en begriplig förklaring till hur man gjort för att hålla kostnaderna på en rimlig nivå? Vilka övervägningar har man gjort för att säkerställa att kommunen använder sina resurser på rätt sätt?

Från samma kassa ska betalas: Vård och omsorg, grundskola, gymnasieskola, särskola, kommunal vuxenskola, förskola, barnomsorg, svenska för invandrare, socialtjänst, äldreomsorg, omsorg för personer med funktionshinder, planera bostadsbyggande, hälsoskydd och miljöskydd, räddningstjänst, vatten och avlopp, bibliotek, kollektivtrafik.

Att låna till 500 miljoner för att bygga ett onödigt tak är inte samma sak som att få pengarna till skänks, de skall betalas tillbaka. Så från vilket av de andra områdena ska det tas i framtiden? Svara på det du Anders, Jesper, Vicki och Anna/Markus.

Men ni politiker i Västerås, gå för tusan inte bara i försvar hela tiden, försök att våga ta till er all kritik som kommit på projektet. Använd synpunkterna och kommentarerna på ett konstruktivt sätt, det är en tillgång faktiskt och ni behöver inte skämmas för att ni lyssnat till opinionen och lagt prestigen åt sidan. Det är faktiskt det jobb som vi gett er och er uppgift.

Stefan Nilsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel