Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Märklig läsning om projekt Mälarporten

Replik: Åke Nilsson, Åke Hillman, Leif Karlsson och Clas Lundberg har i en debattartikel i VLT den 17 december, "Västerås ekonomiska svarta hål", apostroferat mig angående projektet Mälarporten, och jag kan konstatera att detta var en mycket märklig läsning. De fyra vill göra gällande att jag i min kapacitet som kommunalråd bjudit in till ett föredrag om Mälarporten, varvid jag på något sätt lagt ut texten om Miljöpartiets hållning i frågor som berör projektet. Det är i grunden helt fel.

Den 4 december hade Västerås Arbetarinstitut bjudit in till föredrag om projektet Mälarporten. Föreningen har i 120 år ägnat sig åt folkbildning och har i sig ingen lojalitet gentemot något särskilt politiskt parti och företräder således inte någon partipolitisk agenda.

Under hösten arrangerar vi, ofta tillsammans med andra föreningar, ett flertal olika föredrag om ämnen som kan vara intressanta och relevanta för västeråsare att ta del av. Jag är ordförande i föreningen och i den egenskapen var det alltså min uppgift att den aktuella kvällen hälsa projektchefen, Sanna Edling, som skulle hålla föredraget välkommen. Utöver detta gjorde jag två saker; jag tackade Sanna Edling och åhörarna för den timme vi spenderade tillsammans och jag fördelade ordet när ett par av åhörarna upptog en mycket stor del av talartiden när Sanna Edling skulle svara på publikens frågor. Hur detta kunnat uppfattas på det sätt som de fyra artikelförfattarna vill göra gällande begriper jag faktiskt inte.

Västerås Arbetarinstitut kommer under våren 2020 stå som delarrangör för ett flertal spännande föredrag. Är man intresserad av dessa så kan man läsa mer i Västerås stadsbiblioteks evenemangsguide.

Finns intresse för att diskutera Miljöpartiets politiska inriktning för Västerås så finns jag däremot tillgänglig för det i många andra sammanhang.

Markus Lindgren

Ordförande Västerås Arbetarinstitut

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel