Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Markus Lindgren (MP) far med osanning

Replik på inlägget "Västerås flygplats – en kostsam historia", VLT den 26 augusti.

Förra veckan kunde man få läsa uttalanden av Markus Lindgren, MP: "Han syftar på att cheferna för flygskolan OSM Aviation Academy och Flygteoriskolan är drivande bakom kampanjen. De har starka ekonomiska intressen av att behålla flygplatsen, anser han."

Min kollega Marcus har redan bemött dessa osanningar men jag ser att även jag måste bemöta dessa lögner:

Vi har inga ekonomiska intressen av det och vi hyr våra lokaler från ett privat företag, inte det kommunala bolaget.

Vidare säger han: "De flyger till mycket låga kostnader samtidigt som de står för merparten av alla flygningar."

Vi äger inga flygplan, företagsnamnet kanske avslöjar en del: FlygTEORIskolan.

Däremot är jag mycket aktiv i kampanjen då jag inte är faktaresistent: jag vet vad all kringverksamhet genererar till oss västeråsare och vill för allt i världen inte bli av med detta plus till kommunkassan, heller vill jag inte öka miljöpåverkan, något som en nedläggning av flygplatsen skulle innebära.

Det har förklarats otaliga gånger men når aldrig fram: det handlar inte om att Arlandatrafiken landar här, men att de har Västerås som alternativ, oftast ett måste och ett regelkrav. Vädermässigt måste sikten vara under 75 meter på Arlanda för att man ska gå till en alternativflygplats och det händer i princip aldrig. Däremot sparas det enorma mängder bränsle genom att bara behöva tanka för att ta sig från Destinationsflygplatsen Arlanda till Västerås, men i praktiken händer det aldrig. Punkt.

Ulf Gelberg

Skolchef

Flygteoriskolan AB

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel