Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Mina tankar om resecentrum

I VLT den 17 juli, Åke Hillman vill satsa resurserna på äldreomsorg i stället för på resecentrum. Tack för ditt stöd till äldreomsorgen, precis som du säger behöver det satsas stora resurser för att få till en bättre grundbemanning. Men det finns ett problem med ditt förslag, du tycks redan glömt hur problematiskt det är att använda investeringar, resecentra, till drift som äldreomsorg.

För några månader sedan tog Åke Hillman kontakt med mig, syftet var att jag skulle ge stöd åt den aktionsgrupp som vill sänka kostnaderna eller helt slopa ett nytt resecentrum. Detta fick mig att engagera mig i frågan. Jag tog därför fram underlag/handlingsplan för nytt resecentrum.

Ett nytt resecentrum är tänkt som en del av en helt ny stadsdel i Västerås. Och för ett nytt resecentrum är det funktionalitet och att det nya, till skillnad från det nuvarande, ska fungera under många år, ja kanske hundra år som är viktigast.

Med hänsyn tagen till funktionalitet och långsiktighet ska kostnaderna för investeringarna pressas så lång som möjligt.

Pressa statliga, regionala och privata aktörer till att så lång som möjligt bidra till investeringen av nytt resecentrum.

När detta är känt går det att se vad som krävs av Västerås stad för att genomföra investeringen, men också kommande driftkostnader och intäkter i projektet.

När allt detta finns på bordet går det att göra en helhetsbedömning av projekt nytt resecentra, då är det dags för kommunfullmäktige att säga ja eller nej till projektet.

Detta presenterade jag för Liberalernas kommunfullmäktigegrupp, som inte hade något att invända mot mitt förslag. När Åke ånyo, denna gång i VLT, kontaktar mig så får du nu svar på vad som är min utgångspunkt/ handlingsplan för ett nytt resecentrum.

Bengt-Åke Nilsson (L)

Ordf. äldrenämnden och kommunfullmäktigeledamot

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel