Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Mina tankar om resecentrum i Västerås

Bengt-Åke Nilssons (L) tankar om resecentrum ­verkar vara grumliga.

För det första så har ­Västerås stad inga dubbla penningpåsar, utan kommunens ekonomi är gemensam både för investeringar och driftskostnader. Lägger kommunen ut hiskeliga pengar på ett tak över resecentrum så försämrar det kommunens ekonomi, vilket leder till bland annat sämre äldreomsorg.

För det andra så finns det ingen aktionsgrupp som, vad jag vet, vill helt slopa ett nytt resecentrum. Där­emot finns det en mycket livlig aktionsgrupp som vill stoppa taket på Mälar­porten.

När det gäller järnvägen och stationshuset så är det statens ansvar och det är också staten som skall stå för alla kostnader. Därför behöver man inte pressa staten på några pengar. Den nationella infrastrukturen är Trafikverkets och Jern­husens ansvar.

När till exempel Varberg byggde nytt resecentrum och grävde ner spåren stod Trafikverket för hela investeringen. Varför Bengt-Åke Nilsson skall blanda in ­privata aktörer är för mig obegripligt. Skall Liberalerna också privatisera kommunen? Om någon vill skänka bort sina pengar till kommunen är väl det ok, men privata företag skall ju bedrivas affärsmässigt och då skaffar man inte utgifter utan att få några fördelar. Därför vore det klädsamt om Bengt-Åke Nilsson också redovisar vad de privata sponsorerna får för sina pengar av kommunen när Liberalerna nu skall pressa av dem deras slantar.

Clas Lundberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel