Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: MP: Ingenting kunde vara mindre sant

Replik på inlägget "MP gör som strutsen", VLT den 12 juni. Sten Blomqvist har i mästrande ordalag beskyllt Miljöpartiet för att, likt strutsen, stoppa huvudet i sanden angående den stundande avvecklingen av Västerås flygplats. Ingenting kunde vara mindre sant. Miljöpartiet har i decennier haft en mycket tydlig linje i flygplatsfrågan: det måste vara slut med miljonrullningen med skattebetalarnas pengar.

Den samlade ekonomin för de kommunala verksamheterna på flygplatsområdet är redogjorda för vid upprepade tillfällen, också på nyhetsplats i VLT. Tydligt är att kommunen är nettoförlorare på flygplatsverksamheten, även med de mest generösa beräkningsmetoderna som tar hänsyn till indirekta intäkter.

Allt detta finns redovisat och jag rekommenderar varmt Sten Blomqvist att läsa på innan han kommer med nya ogrundade och insinuanta debattutspel.

Markus Lindgren (MP)

Kommunalråd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel