Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Mycket är redan gjort på Bjurhovda

Den före detta politiske sekreteraren för Vänsterpartiet i Västerås skriver svepande och generaliserande gällande Bjurhovda och de satsningar vi gjort på området. Att bara hänvisa till centrum och säga att inget gjorts är grovt felaktigt, det verkar nästan avsiktligt utelämnat. Bjurhovda är mer än bara centrum.

Det har varit ett medvetet val från vår sida att prioritera investeringar på Bjurhovda kopplat till barnen först. Ny fritidsgård, ny idrottshall till skolan, upprustad park och plaskdamm. Alla dessa investeringar har gjorts bara de senaste åren. För oss är det en självklarhet att barnens behov måste komma först, Utöver detta har PEAB fått markhänvisning och planen är att de ska sätta spaden i jorden vid Coop Stjärnan snarast.

Gällande Bjurhovda centrum: detaljplaneprocessen är igång, men viktigt nu är ju att vi gör saker i rätt ordning, så att vi inte hastar fram och bygger fast oss i lösningar som blir fel. Många önskemål finns att ta hänsyn till och undertecknade kommer i dagarna att medverka vid ett möte som Bjurhovda föreningsråd har bjudit in till. Kanske träffar vi på skribenten på detta möte, som engagerad i sitt bostadsområde?

Viktigt kring utvecklingen av Bjurhovda centrum är att föreningar, bostadsrättsföreningar, bjurhovdabor och övriga intressenter på området får komma till tals i den process som nu startats.

Jonas Cronert (S)

vice ordförande Byggnadsnämnden

Staffan Jansson (S)

vice ordförande Fastighetsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel