Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Några ord till herr Teljebäck

Anders Teljebäck, tack för din helsida i fredagens VLT (27 mars) med en tydlig presentation av vad Västerås flygplats innebär för oss västeråsare, dessutom saltad med prognostiserade utgifter utan belägg.

Dock: som folkvald borde det åligga dig/er att göra en konsekvensanalys som tidigare efterfrågats. Om begreppet inte är bekant: ”Konsekvensanalys är ett hjälpmedel för beslutsfattande. Dess syfte är att identifiera de positiva och negativa konsekvenserna med ett projekt i samhället och i möjligaste mån även kunna jämföra dessa med varandra för att se om de positiva konsekvenserna är större än de negativa eller tvärtom.”

Om ni lägger ner flygplatsen så kommer all verksamhet på flygplatsen dra vidare från den flygplats som välkomnat dessa aktörer under åren och därmed också avsevärda skatteintäkter.

Piloter är lite udda, varken bättre eller sämre än någon annan yrkeskategori, men de är die-hard-entusiaster, det vill säga har ingen tanke att skola om sig till något annat för att bo kvar i vår stad, utan de drar vidare dit flygjobben finns.

Ulf Gelberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel