Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Naturen och Människan

Jag vill bara säga att jag till fullo håller med Strandesjö och Hans L på VLT:s debatt- och insändarsida den 20/7 om våra rovdjur.

I mitt tycke finns bara ett hot på planeten Jorden och det stavas M-Ä-N-N-I-S-K-A-N. Förutom att vi förstör natur och miljö genom luftföroreningar tycker alldeles för många att det är roligt att skjuta på djur och vill mycket kraftigt decimera populationerna för sitt eget höga nöjes skull. Rovdjuren och för den delen andra djur har inga hobbies utan för dem handlar det blott och enbart om överlevnad.Jag har sagt det tidigare men det kan tydligen inte sägas tillräckligt ofta i det här landet; Djuren lyckades klara sig alldeles utmärkt innan människan dök upp på scenen men vi skulle inte klara oss länge utan djuren. Dessutom finns fler än ett exempel på att "vargar" som exempelvis rivit får i själva verket varit tamhundar.

Visserligen finns det de som reser runt i Universum för att hitta andra planeter att förstöra men låt oss för Guds skull på allvar försöka rädda Jorden!

Uwe Dettmann

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel