Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Nej, cheferna hade inte gjort tillräcklig skada

Replik. I min insändare den 18 juli är rubriken: "Nu har cheferna gjort tillräcklig skada".  Men nej, cheferna tyckte inte det. Den här veckan återkommer de med nya elakheter. För att slippa betala lön till vikarier, minskar verksamhetschefen Christine Wäneskog, mot biståndshandläggarnas beslut, ordinarie vårdtider med 30 procent. Detta leder till oerhörd stress för vårdarna och stort lidande för vårdtagarna. Fortsätter detta kommer hela den kommunala hemtjänst att kollapsa, vilket tydligen är hennes mål.

Jag har ju avslöjat att hon bryter allvarligt mot det kontrakt hon skrivit under. Jag gav henne möjlighet att åtgärda detta men hon hade inte tid. Under fyra veckoslut bemannades så dåligt att min fru inte ens fick den minimala vård hon behövde.

Hennes hämnd på mitt avslöjande drabbar nu oerhört många, men ge inte mig skulden för detta. Jag vill bara få en bra kommunal hemtjänst. Den här sortens chefer omöjliggör det. Det är en gåta att den som kan göra gott och få beröm väljer att göra ont och få kritik.

Att kommunstyrelsen kan ha sådana chefer är en gåta. De borde vara nöjda med kritiken de får om flygplatsens nedläggning och det vansinniga taket vid stationen. Att nu även få kritik för den dödliga äldreomsorgen, är inte bra.

Västmanland har redan dåligt rykte, alla invånarna i grannlän, utom Stockholm, får nu resa till Danmark. Det är allvarliga fel i länet och Västerås är en stor del, vilket gör att kommunstyrelsen har ett stort ansvar.

Erik Lindberg

Fotnot: Christine Wäneskog fick chansen att kommentera inlägget direkt, men hon har avböjt.

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel