Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Nu ska S, L, MP och V lägga ner över 200 arbetstillfällen i Västerås

Nu ska socialdemokrater, liberaler och miljöpartister i Västerås stad, med hjälp av vänsterpartister, avveckla den instrumentella flygplatsen och bolaget Nya Västerås Flygplats AB, vilket i praktiken innebär att den flygrelaterade verksamheten vid flygplatsen upphör. Det resulterar i att man aktivt verkar för att lägga ner över 200 arbetstillfällen i Västerås och därmed förlorar cirka 22 miljoner kronor i skatteintäkter till kommunen varje år och dessutom minskar regionens skatteintäkter med minst 15,5 miljoner kronor årligen.

Det här framgår av ett 21-sidigt tjänsteutlåtande till kommunstyrelsen som svar på oppositionens återremiss av samma ärende i kommunfullmäktige om flygplatsens avveckling i juni 2020. Dokumentet är också riktat till fullmäktige med förslag till beslut om flygplatsens avveckling precis på samma premisser som det presenterades i juni.

Det här betyder att delar av den styrande majoriteten i kommunstyrelsen struntar fullständigt i den kraftiga opinion som förslaget om nedläggning av flygplatsen har orsakat.

Man har också i sitt 21-sidiga dokument och cirka 60 sidor bilagor lyckats krångla till svar på oppositionens 15 frågeställningar med väldigt många troligt, bör och antaganden som det egentligen inte finns nån grund för, utan är bara ”babbel” som möjligen kan övertyga den mest okunniga eller den som inte har läst hela dokumentet. Man har alltså inte tagit till sig några argument som talar för att flygplatsen bör behållas.

När politiker slutar lyssna på människor utanför den politiska eliten är det fara och färde på gång. Det finns många så kallade demokratier runtom i världen som har sådana ledare, ingen eftersträvansvärd utveckling för oss kan jag tycka eftersom det undergräver förtroendet för både politiker och politiken som företeelse. Politiker som däremot lyssnar och tar till sig sakliga argument har också folkets förtroende att på väljarnas uppdrag fatta de vardagliga besluten för förvaltning av våra gemensamma resurser i kommuner, regioner och nationellt.

Vi är många som nu jobbar med att få till en rådgivande folkomröstning i den här frågan och det är min sanna förhoppning att vi kan få ihop tillräckligt många namn för att få till en sån.

Hans Johnson

Vi som vill ha flygplatsen kvar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel