Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Oansvarigt av S, L och Mp

Mitt under rådande Coronakris. När Västerås är en av de hårt drabbade kommuner som kämpar för att få skyddsutrustning och kämpar för att skydda västeråsarna mot Covid 19 virus, då lägger dessa partier ett förslag med uppdrag att avveckla Västerås flygplats. Redan i dag onsdag finns ett förslag om att bifalla ett initiativ. S, L och MP kräver av stadsledningen att man ska genomföra en avveckling av flygplatsen.

Anders Teljebäck har tidigare gått ut i media och uppmanat till samling. ”Jag själv kommer under den tid som krisen pågår att ägna mig åt att stötta vår organisation och samhället i övrigt. Att organisera vårt beslutsfattande i staden så att vi gemensamt kan fatta de beslut vi behöver göra.” ("Tid för gemensamma tag"). Det tog inte lång tid förrän detta endast var tomma ord.

Uppdragen är: ”att ge stadsledningskontoret i uppdrag att genomföra en strukturerad avveckling av flygplatsverksamheten, att ge stadsledningskontoret i uppdrag att avveckla den instrumentella flygplatsen, att ge stadsledningskontoret i uppdrag att avveckla Nya Västerås Flygplats AB.” Det är uppdrag som stadsledningskontoret inte kan genomföra. Det är beslut för kommunfullmäktige, Västerås stadshus AB och Västerås Flygplats och dess VD.

Visst det är möjligt att ge uppdraget att ta fram underlag för beslut men det är inte det som är förslaget. Beslutet kommer i en tid då alla vi som ser det långsiktiga behovet av flygplatsen inte kan gå ut och kampanja, knacka dörr och berätta face to face för västeråsarna om betydelsen av flygplatsen. En tid då vi alla med respekt för alla som arbetar inom bland annat vård och omsorg ska undvika att träffa så många som möjligt. Felformulerade beslut och felprioritering i dessa tuffa tider då många västeråsare kämpar mot Corona det verkar vara Anders Teljebäcks (S) besked. Det är oansvarigt och brister i respekt.

Elisabeth Unell (M), Oppositionsråd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel