Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ökad lön för ogjort arbete

Vid kommunfullmäktiges sammanträde i Surahammar den 7 september röstade S, C, V och KD igenom ett beslut om att ordförande i Barn- och bildningsnämnden skulle få ett ökat arvode om 17 procent. En nämnd som senaste åren brottats med underskott på många miljoner kronor. Skola och förskola har tvingats dra ner på personal, elevstöd, frukt till barnen och infört vikariestopp vilket gjort att personalen inte kunnat ta ut sina semesterdagar annat än om kollegorna ”klarar sig utan vikarie”.

Personal inom barnomsorgen har på obetald tid brett smörgåsar själva inför utbildningsdagar, avstått från 50-års present från kommunen, avbokat semesterresor utan återbetalning för att man inte har mage att belasta kommunen  Man har vänt ut och in på varje krona, sett över alla utgifter för att försöka hålla den fantasibudget dom själva inte fått vara med att godkänna.

Ansvariga i Barn- och bildningsnämnden har från sin sida bidragit med förvirrande siffror där man bollat miljonbelopp som om det vore hundralappar (man talade om 7 miljoner, 11 miljoner, 9 miljoner i underskott) man har budgeterat för statliga bidrag som man kanske kommer få. Men hur ska ordförande kunna hålla koll på vad som händer i verksamheten när han själv inte närvarar på mötena? Normalt är väl att man får avdrag på lönen om man har frånvaro – i Surahammar får man löneförhöjning?

Under ett kommunfullmäktige förra hösten står dessutom ordförande i talarstolen och skyller hela underskottet på de anställda, att de inte gör som han säger. Vilken chef beter sig så? 

Ordförande i Barn- och bildningsnämnden: Hur kan du med gott samvete begära mer ersättning för arbetet? Har du närvarat på alla möten? Har du lyckats hålla budgeten? Hur har du motiverat alla lärare, bibliotekarier, förskolepedagoger och rektorer? Det kanske är dags att besöka skolor, förskolor och bibliotek, se dina motsträviga anställda i ögonen och berätta att du fått mer betalt för det arbete du inte sköter. De kommer på sin höjd att få 2 procent lönelyft för ett jobb som de faktiskt gör.

Men framför allt, hur kunde detta beslut bifallas?

Sigrid Radeck

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel