Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Osakliga nämndinitiativ från SD hjälper inte personer med funktionsnedsättning

Replik. Sverigedemokraternas debattartikel i VLT den 29 november, "SD: S-styret tvingar funktionsnedsatta i Västerås att vänta på ökad trygghet", får oss att bjuda västeråsarna på ett förtydligande.

För ett par nämndsammanträden sedan lade SD ett initiativ i nämnden för personer med funktionsnedsättning. Initiativet syftade till att alla som var anställda av staden och arbetade med personlig assistans skulle tvingas lämna utdrag ur belastningsregistret. Det blev ett snöpligt slut på detta initiativ då det gick upp för SD att personlig assistans i Västerås inte utförs av vår egenregi. Något SD borde ha känt till eller rimligtvis kunnat ha kollat upp själva!

Nåväl, SD lade då ett nytt initiativ där man ville att alla anställda skulle visa upp utdrag ur belastningsregistret. Något mindre pinsamt men faktum är att det redan finns ett utredningsinitiativ om detta från stadsledningen. Detta framgår av svaret på initiativet som SD naturligtvis tagit del av. Vi tror att stadens invånare vill att vi säkrar att skattepengarna går till det de är avsedda för och inte till dubbelutredningar. Det här är saker SD:s företrädare borde känna till i nämnden.

Vi rekommenderar deras ledamöter att göra detsamma som andra politiker gör. Ta reda på fakta, besök verksamheterna, fråga tjänstemännen om information och gör det som är viktigast; var aktiva på nämndsammanträdena. Det är vi som kämpar för Västerås utsatta. Det enda SD tycks göra är att försöka vinkla det till att det alltid ska handla om kriminalitet och otrygghet. Det funkade inte här.

Magnus Johansson (S)

ordförande

Agneta Luttropp (MP)

vice ordförande

David Sunden (C)

Karin Andersson (L)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel