Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Överfull postlåda

Jag besökte postens gula låda vid ICA maxi Erikslund i lördags vid 15-tiden.

Någon röd låda för julkort fanns inte och den gula var så full så att posten stack ut genom springan! Vem som helst kan plocka ut post.

Ingen tömning på hela helgen, enligt besked på skylten.

Vart är Sverige på väg, ingenting tycks fungera längre? Inför stora helger måste det väl till extra tömningar av brevlådor?

Janne Andersson

Anmäl text- och faktafel

Svar direkt!

Den aktuella brevlådan tömdes kort efter Janne Anderssons besök, efter att vänliga västeråsare upplyst oss om den började bli full. På söndagen hade vi en planerad extra tömning och under den här veckan töms den flera gånger om dagen. Det gör vi med hänsyn till att vi nu är i en årstid då det skickas många brev.

Normalt töms inga brevlådor under helgerna. Det är en anpassning till de förändrade kommunikationsvanorna; när mycket få brev postas under helgerna är det inte längre hållbart att köra ett extra varv för att tömma lådorna.

Gunilla Oldberg

distributionsområdeschef PostNord

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel