Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Politiker pratar miljö – men nobbar ny cykelväg

Annons

I ett inlägg (16/8) från Harri Åman (V) betonar han att både utbyggd busstrafik och cykelleder är viktiga för miljön i Västerås. Varför motarbetar då han och andra politiker oss som bor i Lycksta. Vi är ett 150-tal villahushåll cirka 7 km utanför stan. Vi har varken bussförbindelse eller cykelväg till stan. Om vi ska ta cykeln måste vi cykla på 1+2-vägen (56:an) från Ansta till Västerås. Hur många vill riskera livet för det? Det blir förstås bilen. Minst två per hushåll.

Vi från Lycksta, både samfälligheten och privat, har genom diverse skrivningar till politikerna påtalat detta. Vi har även visat att det finns en lösning att efter Lyckstavägens förlängning anlägga en cykelväg fram till Gryta. En sträcka på cirka 1-2 km. Inte ens det kan accepteras.

Vi som blir motarbetade av våra politiker hela tiden är minst sagt trötta på allt prat om att ta buss eller cykel för att komma till våra arbeten. Tacksam för svar från våra politiker, eller det kanske blir först när någon blir påkörd när de passerar 56:an med livet som insats. Men det är väl så att kostnaden för 1-2 km cykelväg är mer värt än ett liv.

Rolf Carlsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel