Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Rätt att kräva höjda lägstalöner

Löneökningar för att minska lönegapet mellan kvinnor och män, en begränsning av visstids- och deltidsanställningar och en bättre arbetsmiljö som inte gör folk sjuka. Det är våra viktigaste krav i avtalsrörelsen.

Den 31 mars löper våra stora kollektivavtal för butiks- och lageranställda ut. Det här är våra viktigaste krav i de pågående förhandlingarna med arbetsgivarna.

Jämställda löner: Kvinnor i detaljhandeln tillhör en av de lägst betalda grupperna i Sverige och det är oerhört viktigt att vi ser till att de inte halkar efter ytterligare i löneutvecklingen. Därför är våra krav till arbetsgivarna om löneökningar på 750 kronor i månaden för heltidsanställda och en höjning av lägstalönerna med samma belopp fullt rimliga.

Både utifrån vad andra fackförbund krävt och vad branschen kan bära. Vår nyligen utkomna rapport om vinstläget i handeln visar också att det går väldigt bra för handels-företagen.

2000-2013 ökade vinsten i detaljhandeln med 264 procent medan personalkostnaderna endast ökade med 76 procent. Utan våra medlemmars hårda arbete skulle dessa vinster inte vara möjliga.

Det är därför hög tid att de anställda får ta del av vinsterna i form av högre löner.

Trygga jobb:

Våra medlemmar har rätt till tryggare arbetsvillkor. Många lever i ständig ovisshet över om de ska få tillräckligt med jobb så att de klarar att betala mat och hyra. Den stressen leder till att många sover med mobilen i handen, livrädda för att missa ett samtal om ett nytt jobberbjudande.

Det är ett problem som ökar. Handels nya rapport om otrygga anställningar i detaljhandeln visar att allt färre har en trygg anställning.

1990 hade 43 procent av alla arbetare inom detaljhandeln en tillsvidareanställning på heltid. 2015 hade endast 31 procent en sådan anställning.

Det är en mycket oroande utveckling som vi måste få stopp på. Våra medlemmar måste kunna ha trygga jobb med en lön som det går att leva på. Det är det minsta vi kan begära.

Bättre arbetsmiljö:

Ingen ska behöva må dåligt på sin arbetsplats. Tyvärr leder stressen och otryggheten på arbetsplatser inom handeln till att många inte mår bra och i värsta fall blir sjuka.

Det inte är bara de visstidsanställda som far illa. Även de fast anställda mår dåligt av att jobba på arbetsplatser där det hela tiden kommer in nya kolleger som man måste lära upp.

En enkät som gjorts med Handels skyddsombud runt om i landet visar att på arbetsplatser med många visstidsanställda svarade 45 procent att det var vanligt med sjukskrivningar på grund av stress- relaterad ohälsa medan endast 15 procent uppgav att det var vanligt på arbetsplatser med inga eller få tillfälligt anställda.

Att öka tryggheten för de anställda är en viktig del för att komma tillrätta med arbetsmiljöproblemen, men det behövs också ett aktivt arbete med arbetsmiljöfrågor på arbets-platserna.

Det är inte okej att så många mår dåligt på våra arbetsplatser. Det krävs en förändring nu.

För att vi ska lyckas leverera så bra avtal som möjligt krävs det att vi är många. Det är därför glädjande att Handels för fjärde året i rad kan visa på en kraftig ökning av antalet medlemmar.

Kraven från 157 000 arbetare i handeln kommer bli svårt för arbetsgivarna att ignorera. Tillsammans ska vi leverera.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel