Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Reformeringen av AF handlar om politisk maktkamp

Vänsterpartiet valde att vika ner sig och återta hotet om att peta arbetsmarknadsministern när regeringen sköt upp reformeringen av arbetsförmedlingen med ett år. Det viktiga i beslutet, enligt Jonas Sjöstedt på en presskonferens, var att V nu tror sig veta att den kommande reformeringen inte kommer att bygga på LOV – lagen om valfrihetssystem.

Det är självklart för vänsterpartiet, med sina kommunistiska rötter, att de föredrar ett statligt monopol framför valfrihet. Sjöstedt gjorde det klart att de helt och hållet motsätter sig privata arbetsförmedlare. Lika självklart måste det vara för den borgerliga delen av oppositionen att de vill se en reformering där LOV ingår.

Man kunde hoppas, att politikerna frågar sig vad som är bäst för de som arbetsförmedlingen är till för, nämligen företagen och de arbetssökande, men det är väl att begära för mycket, eftersom allt detta handlar om politisk maktkamp.

Sverre Haukeland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel