Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: S: Fredriksbergsbadet är viktigt för stadsdelsutvecklingen

Fredriksbergsbadet på Råby har under åren fyllt en viktig funktion, framförallt för de boende i närområdet. Nu har badet inte varit i bruk sedan 2017, då det brann. Det är dessvärre inte alla som har möjlighet att ta sig till Lögarängsbadet, Kokpunkten eller någon av kommunens badstränder. För oss socialdemokrater är det väldigt viktigt att Fredriksbergsbadet kan användas igen.

Badet kommer då återigen att bli en viktig samlingsplats för barn och vuxna i närområdet, med chans till rekreation och lek. I bassängen kan kommande generationer ta sina första simtag.

Nämnden för idrott, fritid och förbyggande fattade i juni beslut om att återuppbygga Fredriksbergsbadet på Råby, med mål om invigning sommaren 2022. Det här är en principfråga för socialdemokraterna och en viktig del i arbetet med stadsdelsutvecklingen.

Simundervisning finns i grundskolans läroplan. Men det är bra om små barn får vattenvana redan innan de börjar skolan. Det finns också de barn som, av olika skäl, behöver mer tid och en lugnare miljö än den som erbjuds i samband med skolans simundervisning. Fredriksbergsbadet kan återigen bli en sådan plats, tack vare majoritetens beslut i nämnden.

Anny Bustos Teljebäck (S)

1e: vice ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel