Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Så minskas risken för smitta i dagliga verksamheten

Den pågående pandemin innebär en förhöjd samhällssituation i Sverige och i Västerås. Vi behöver ta den på stort allvar. Nämnden för personer med funktionsnedsättning i Västerås vidtar därför åtgärder för att minska risk för smittspridning bland våra målgrupper. Den dagliga verksamheten och sysselsättning psykiatri anpassas för att så långt som möjligt avbryta verksamhet i grupp inomhus och resor till och från verksamheterna. Det är inte fråga om en stängning. Det här är ett väl avvägt beslut efter dialog med ansvariga myndigheter och aktörer som är till för våra målgrupper. Om vi kan vidta åtgärder för att skydda våra målgrupper ska vi göra det och det gör vi nu.

För många av utförarna av daglig verksamhet innebär vårt beslut inga väsentliga förändringar. I Västerås är vi stolta över våra utförare som proaktivt redan vidtagit egna åtgärder för att värna deltagarna. För dem innebär vårt beslut en ren formalisering av deras anpassning. Däremot för en mindre del utförare och för vissa anhöriga får vårt beslut tillfälliga konsekvenser som vi ber om förståelse för. Om exempelvis din familjemedlem eller annan anhörig deltar i daglig verksamhet men inte utgör av myndigheterna utpekad riskgrupp är vi medvetna om att anpassningen väcker frågor. Anpassningen är till för andra deltagare som utgör riskgrupp. Vi ska tillsammans ta oss igenom den här samhällssituationen och när vi gör det är målgruppernas hälsa, trygghet och välbefinnande högsta prioritet.

Nämnden för personer med funktionsnedsättnings presidium i Västerås

Magnus Johansson (S), ordförande

Agneta Luttropp (MP), vice ordförande

Johan Henriksson (M) andre vice ordförande

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel