Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Sanning och myter om röda regeringar

Svar på Stefan Lindkvists svar till Leif Kullberg: "Högern saknar verklighetsförankring", VLT den 21 juli.

Stefan Lindkvist skriver att de som vill ha en begränsad och kontrollerad invandring saknar insikt och verklighetsförankring samt att vederbörande är infantila. Han anser dessutom att om vi vill ha ett samhälle som inte inskränker bland annat frihet ska vi rösta rött.

På 60- och 70-talet hade jag "förmånen" att i arbetet besöka Sovjetunionen, Estland, Polen och DDR. Förmodligen hade inte dessa länders medborgare röstat rött, men de styrdes av röda regeringar. Jag kunde då konstatera att i dessa länder var det mesta sämre, i varje fall friheten, än i de länder vars medborgare inte hade röstat rött. Dessutom var det inga människor som flyttade till de länderna, men däremot många som försökte fly, vilket i vissa fall slutade med döden.

Beträffande de asylsökande som kom i den stora flyktingvågen 2015, som Lindkvist hävdar driver stora företag med 100-tals anställda, vill jag nog ha en lista på dessa företag innan jag tror honom. Dessutom efterlyser jag en balansräkning över kostnaden för asylinvandringen innan jag tror att den är lönsam. Beträffande åsikten att asylinvandringen är lönsam, och då talar jag inte om arbetsinvandringen, tror jag Mark Twains uttalande om lögner stämmer, att det finns tre sorteras lögn: lögn, förbannad lögn och statistik.

Att de länderna som är "röda" skulle vara framtiden att leva i, tror jag på ett uttalande från min numera döda far, som var kroppsarbetare hela livet och emot all form av kommunism. Han sa: "Kommunismens ideologi är att alla ska ha det lika djävligt." Utom partitopparna så klart, för i Sovjetunionen lär de ha haft både egen valuta och egna butiker att handla i. Till och med vi som enligt Stefan Lindkvist saknar insikt och verklighetsförankring och är infantila kan nog inte duperas hur mycket som helst.

Björn Lilienberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel