Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: SD kräver slopad förmånsbeskattning för vårdpersonal

SD kräver slopad förmånsbeskattning för vårdpersonal Sverige befinner sig i en sjukvårdskris som aldrig tidigare upplevts. Covid-19 har på kort tid spridit sig över hela landet och tyvärr gruppen äldre som skulle skyddas mest har drabbats hårdast. Bekämpandet av smittan sätter vår sjukvård, och framförallt vår hälso-och sjukvårdspersonal under stor press.

Många goda initiativ har kommit in från allmänheten, med restauranger som skänker bort lunchlådor och privatpersoner som skjutsar sjukvårdspersonal till jobbet så att de kan undvika kollektivtrafiken. Men Sverigedemokraterna i Region Västmanland ser att mer behöver göras från regionens sida.

Även vår region har möjlighet att bidra genom gratis bilparkeringar, gratis lunchkuponger och möjlighet till betalda taxiresor till och från sjukhuset. Tyvärr belastar dessa insatser ekonomin för vårdpersonalen eftersom de innefattas av förmånsbeskattningen.

Sverigedemokraterna kommer att uppdra åt regionledningen att särskilt författa en hemställan till finansdepartementet i syfte att uppnå en slopad förmånsbeskattning av sjukvårdspersonal under covid-19-pandemin.

För att möjliggöra för vår region att hjälpa hälso-och sjukvårdspersonalen som dagligen sliter för att rädda våra medborgares liv behöver regeringen omgående slopa förmånsbeskattningen för hälso-och sjukvårdspersonal.

Ingvar Jonsson (SD),

regionråd Västmanland i opposition

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel