Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: SD: "Vi vill bevara Västerås flygplats"

I förra veckan meddelade delar av majoriteten, (S), (Mp) och (L), att flygplatsen ”nått vägs ände” och ska läggas ner. Det beskedet oroar inte bara landshövdingen, utan en stor del av Västerås befolkning.

Flygplatsen har funnits i Västerås sedan 1920-talet och tjänat staden väl. I samband med släckningen av skogsbranden i Västmanland 2014 tjänade flygplatsen som bas för flyginsatserna.

Det stämmer att ekonomin inte har gått ihop på flera år, men samhällsnyttan och skatteintäkterna till kommunen går inte att se i flygplatsens budget. Sverigedemokraterna vill bevara Västerås flygplats just för att vi värderar den samhällsnytta och värdefulla infrastruktur det innebär att ha en flygplats, inte minst i krissituationer och ur beredskapssynpunkt.

Det här är en fråga som berör västeråsarna och väcker starka känslor för, eller emot. På kort tid har det startats namninsamlingar och Facebook-grupper med tusentals medlemmar. Sverigedemokraterna lyssnar på folket och stödjer alla initiativ för att få en rådgivande folkomröstning i den här frågan.

Erik Johansson (SD)

gruppledare Västerås

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel