Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: SD: Vi vill stärka räddningstjänsten

Annons

”Vi sparar. Vi får inte kosta någonting, det är så känslan är”, säger en brandman som vill vara anonym till VLT.

Det är ett häpnadsväckande citat och vi sverigedemokrater ser mycket allvarligt på den situation som beskrivs. Hur kan ansvariga politiker från majoritetspartierna vara så nonchalanta och prioritera så vansinnigt fel?

Räddningstjänsten (tillsammans med en rad andra yrkesgrupper) utgör en livsviktig Räddningstjänsten (tillsammans med en rad andra yrkesgrupper) utgör en livsviktig samhällsfunktion och anställda bör därför åtnjuta en välfungerande yrkessituation. Något annat är för oss sverigedemokrater otänkbart. Problematiken sträcker sig dock längre än så, majoritetens ovilja att tillmötesgå verklighetens behov sätter människor i direkt livsfara.

Om det saknas fullgoda bemanningsmöjligheter påverkas insatsförmågan, svårare än så är det inte – något som brandmannen i VLT:s artikel även beskriver.

Det är provocerande att höra Solveig Nilssons (S) nonchalanta svar. Hon anser nämligen att hon är trygg med grundbemanningen och därför kommer ingen förändring att ske.

Sverigedemokraterna besökte Mälardalens brand- och räddningsförbund i juni i år för att primärt diskutera brandsäkerhet kopplat till elbilar och förbundets roll som remissinstans. Mötet resulterade dock i att vi även fick lära oss mer om förbundets verksamhetsförutsättningar. Vi vände oss inte till förbundets styrelse utan direkt till våra samhällshjältar, vilka i vardagen gör skillnad på riktigt.

Bilden vi fick presenterad för oss stämmer överens med innehållet i VLT:s artikel. Situationen är i allra högsta grad påverkad av resursfrågan. Inte endast genom att förbundets resurser styr bemanningsförmågan utan även möjligheterna till att öva, granska detaljplaner och göra tillsynsärenden etcetera.

Sverigedemokraterna i Västerås kommer i nästa kommunala budgetförslag på ett eller annat sätt öka medlen till förbundet. Västerås växer kraftigt och arbetsbelastningen för räddningstjänsten kommer inte att minska, tvärt om. Vi politiker har verktygen för att underlätta och möjliggöra en förbättrad tillvaro för både räddningstjänst och andra samhällsviktiga yrkesgrupper – det handlar endast om politisk vilja och sunda prioriteringar.

Emil Thessén (SD)

Gruppledare & oppositionsråd

Kenneth Nilsson (SD)

Ledamot i Skultuna kommundelsnämnd och ledamot i tekniska nämnden.

Jens-Ove Johansson (SD)

Ledamot i byggnadsnämnden och ersättare i kommunfullmäktige.

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel