Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Sex av tio västeråsare vill behålla flygplatsen

Den 21 mars är det folkomröstning om Västerås flygplats. Den första i Västerås historia. Vi har kunnat se ett stort engagemang hos västeråsarna för flygplatsens bevarande och när nu folkomröstningen närmar sig kommer det läggas en högre växel.

Bara för några dagar sen kom ett resultat från en opinionsundersökning som Moderaterna beställde av Novus. Frågan som ställdes till över 1 000 västeråsare var: ”Anser du att Västerås flygplats ska finnas kvar eller läggas ner”? Svarsalternativen var att den skulle finnas kvar, läggas ner eller vet inte. Resultatet var tydligt. 62 procent svarade att flygplatsen ska finnas kvar och 24 procent att den ska läggas ner. Något som är väldigt positivt. 

Undersökningen är statistiskt säkerställd med en svarsfrekvens på 45 procent och en felmarginal på +- 3,2 procent. Signifikansnivån är 95 procent.  Det vill säga att sannolikheten är 95 procent.

Tittar vi på några anledningar till varför västeråsarna som vill behålla flygplatsen svarar som de gör ser vi att flygplatsen har en viktig betydelse för arbetstillfällen som genererar skatteintäkter, ambulansflyg, brandflyg, organtransporter, pilotutbildning med mera. Det är tydligt att flygplatsen är mycket mera än vad S, L och MP får det att låta som.

Elisabeth Unell (M)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel