Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sluta skrik på nazisterna - det är det de lever på

 
1 maj 2017
Visa alla artiklar

Vi vet att det kostar oss extremt mycket pengar att skicka polisresurser från hela Sverige när nazisterna kommer till Dalarna. Och anledningen till att vi måste skicka så många resurser är ju alla motdemonstranter, alla uppspelta motståndare till nazismen, skriver Daniel Lönn, ordförande för Moderat skolungdom Dalarna.

Annons

Den första maj 2017 gick Nordiska motståndsrörelsen sin marsch, detta år i Falun i stället för i Borlänge som förra året. Detta år var det cirka 570 nazister i tåget gentemot förra årets 330. Fler nazister, fler motdemonstranter.

Men vad har annars egentligen förändrats? I tåget står nöjda nazister, utanför tåget står uppspelta motdemonstranter. Nazismen växer och kommer fortsätta att göra det varje dag, tills vi får ett stopp på det.

Stoppar vi nazisternas terror genom att stå och skrika saker som ''horungar'' eller''gubbdjävlar'' på deras manifestationer? Knappast. Det enda vi gör när vi kommer på motdemonstrationer är att hjälpa dem att växa ännu mer.

De vill kunna skriva hur fredlig deras demonstration var medan en massa motdemonstranter skrek och betedde sig som djur, de lever på att hetsa människor.

LÄS MER: Insändare: TACK till alla som samlades på Rådhustorget - ni får mig att orka en dag till!

Vad händer om ingen motdemonstrerar då? Vad händer om de får gå sitt tåg utan att en människa bryr sig? Ingen media som rapporterar manifestationen, inga politiker som tar upp det som ett problem.

Då finns det ingen anledning för dem att demonstrera. Utan publicitet och reaktioner fyller demonstrationen inget syfte. Så varför motdemonstrerar vi fortfarande?

Vi vet att det kostar oss extremt mycket pengar att vi måste skicka polisresurser från hela Sverige när nazisterna kommer till oss i Dalarna.

Anledningen till att vi måste skicka så pass många resurser är just på grund av alla motdemonstranter, alla uppspelta motståndare till nazismen.

LÄS MER: INSÄNDARE: Nazisterna får som de vill när vi går in i krigsstämning

Vi skulle därmed inte behöva lägga ner så extremt mycket pengar på nazisternas demonstrationer om alla bara struntade i att gå på eller skriva om dem.

Tillslut skulle nazisterna till och med ge upp om demonstrationerna, i alla fall i Dalarna. Vi i Dalarna har jagat bort nazisterna förut, så varför inte göra det igen? På ett fredligt sätt.

Så för guds skull, sluta skrik på nazisterna, det är det de lever på. Njut i stället av kärleken, det fina vädret, kanske en familjetripp. Vi ska inte behöva lägga ner energi och pengar på något så vedervärdigt som nazister - i alla fall inte på första maj.

Daniel Lönn,

ordförande Moderat skolungdom Dalarna,

ordförande MUF Borlänge,

ledamot Nya Moderaterna Borlänge

LÄS MER: DEBATT: Nej, Sverige vet inte bättre än resten av världen hur man arbetar mot rasism

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel