Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Som feminist ställer man upp för alla utsatta kvinnor

Sverige har i alla tider varit en förebild för världen när det gäller jämlikhet mellan könen och kvinnors rättigheter i samhället.

Sverige är i dag ett land där kvinnor sedan länge har samma möjligheter till utbildning och karriär som män. Det har till och med gått så långt att feminister kräver och inte kan acceptera att utfallet av denna jämlikhet inte leder till fullständig jämlikhet vid den enskildes val av yrkesutbildning.

Att hedersvåld också existerar i den svenska kulturen är ingen ursäkt för att inte engagera sig oavsett var detta hedersvåld visar sitt vidriga tryne.

Feminismen i Sverige av i dag har blivit en pseudo feminism där knytblusar, yrkesval, rosa mössor, protester mot slöjförbud, prideparader och menskonst är viktigare än 200 våldtäkter om dagen och utbrett hedersvåld, främst hos invandrade kulturer.

Att hedersvåld också existerar i den svenska kulturen är ingen ursäkt för att inte engagera sig oavsett var detta hedersvåld visar sitt vidriga tryne.

Hur kan någon som inte engagerar sig i massvåldtäkter av kvinnor och utbrett hedersvåld i utanförskapsområden kalla sig feminist är något som fullständigt övergår mitt förstånd.

Som feminist ställer man upp för alla utsatta kvinnor varhelst och oavsett varför dessa kvinnor utsätts. Detta gäller naturligtvis också för politiker och myndigheter i ett land som påstår sig värna kvinnors rättigheter. Ändå har vi de senaste åren inom politiken sett den ena starka kvinnan efter den andra frysas ut när de engagerat sig för kvinnor utsatta för hedersvåld. Framför allt har detta skett hos Socialdemokraterna och inom Vänstern. Det är en skam för ett parti, oavsett vilket, att inte i stället lyfta fram dessa kvinnliga förkämpar för äkta feminism – utan gränser.

Hur mycket fler hederspoliser, våldtäkter, balkongflickor och hedersmord ska svenska så kallade feminister och politiker acceptera innan man har ryggrad tillräckligt för att agera ?

Hur många fler kvinnor ska offras på Vänsterns altare och deras föresats att hålla Sverigedemokraterna utanför politiskt inflytande?

Leif Kullberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel