Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stoppa djurförtrycket – förbjud fodervärdar

Att vara fodervärd åt en hund eller en katt innebär att den tidigare ägaren låter den nye få ha djuret i sitt hem, ta hand om det, betala allt för det, i princip äga denne. Förutom vid en aspekt, djurets egna reproduktion.

När man kollar igenom Blocket till exempel ser man mängder av annonser på djur som söker nya hem av olika anledningar. Det är ofta människor som är ledsna över att livet tagit en annan vändning och att de tyvärr måste omplacera sina älskade djur.

De som söker fodervärdar däremot, de talar om att djuren inte får plats, att de inte passar in, att de inte har råd med dem och ibland saknar de anledning till att bli av med djuren. Här ligger intentionerna och fokuset helt fel. Djuren säljs för en billigare peng med en dålig beskrivning där ofta varken djurens namn eller dess intressen finns med. Allt handlar om pengar.

Har man inte råd eller lust med sina djur, om man bara har hjärta till att lämna bort dem med krav på att de stackars djuren ska avlas på för människans vinst, så borde man inte få ha dem.

Det skrivs ”Du får djuret till reducerat pris. Men jag ska avla på det.” Om man funderar litegrann förstår man att det egentligen betyder; Jag har inte tid/lust med mina djur. Men jag vill gärna tjäna pengar på dem. Annars får du dem inte.

Att bara tänka på sitt egna intresse och sin inkomst istället för djurets bästa anser jag ska vara olagligt.

Mathilda Renman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel