Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stoppa droghandeln på piren

Öster Mälarstrand har blivit ett uppskattat promenadstråk för många västeråsare. Piren som från början var till för att angöra båtar har utökats med en vågholme med utegym och grillplatser. Den som vill ut i Västeråsfjärden kan åka med Elba som angör på piren.

Det är många som kör bil på piren som inte ska till en båt. De tycks inte vara där för att ta en promenad på piren eller vågholmen, istället sker buskörning (trafikförseelser), förargelseväckande beteende (sex) och något som många närboende uppfattar vara en öppen droghandel. Detta sker natt som dag. Det är inte längre ett trevligt område för barnfamiljer eller båtägare.

Vi har läst artiklar i VLT och pratat med boende. Vi har tagit upp frågan med berörda nämnder och förvaltningar. En av åtgärderna som tjänstepersoner, politiker och boende kom överens om var att testa med att sätta upp en skylt om att motortrafik är förbjuden så att de som inte har behörighet ska ställa sin bil och promenera ut och som ger polisen mandat att ingripa om det behövs. Den nybyggda bryggan har breddats för att fler gående ska vilja gå på bryggan, lättare väghinder har placerats ut och diskussion om att placera ut en chikan finns. En bom sattes upp för att minska trafiken längst ut på piren. Betongsuggor har satts upp på Lasse Färnlöfs plats för att hindra trafik på torget.

Vi Hamremoderater ser att åtgärderna tyvärr inte är tillräckliga. Vi föreslår därför att en bom placeras vid pirens början.

För Hamremoderaterna

Anna Hård af Segerstad

Oppositionråd (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel