Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stoppa fisktrappan – är förskräckliga investeringar för en betydelselös fisklek

Annons

Flanören runt Fiskartorget har följt det omfattande arbetet med fisktrappan genom Västerås, och man ser med bestörtning vilka omfattande markarbeten som krävs. En stålbarriär i full fiskartorgsdammens längd som skall ta vattentrycket från hela dammen! Förskräckliga investeringar för en betydelselös fisklek.

Fiskarts-skylten står som monument över misshushållning med våra inbetalade skattemedel. Visst skall kommunen finansiera annat än brandkår och skolor, men detta är ekonomisk nonchalans från stadsledningen.

Stoppa projektet nu, innan även kulturvärdet av Falkenbergska kvarnen mals sönder. Kör eventuell asp med fiskbil från Fiskartorget till Forsby. Liknande förfarande finns vid andra kraftverksdammar.

Den uppkomna bassängen vid Fiskartorget kan inplanteras med aspens kusin karpen. Då kan Västeråsungarna mata fisken med gräs på spö från trottoaren. Det skulle bli en perfekt lekplats för fisken.

Vad jag såg vid torrläggningen så var stålspontväggen inte asfalterad så den rostar ju snart ner. Lika bra det.

Hans Stackegård

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel