Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stoppa onödig ombyggnad av förskolegårdar

Annons

Har besökt gården vid Önsta Gryta förskola. En sådan fantastisk gård med mycket grönt och mycket att göra för barn, både mindre och större barn.

Vad jag inte kan förstå är varför förskolenämnden har bestämt att göra om gårdarna vid konceptförskolorna för en ansenlig summa pengar. Och enligt Universell design. Universell design gäller väl om det är en offentlig miljö där äldre, yngre, funktionshindrade ska umgås. Men på skolgårdarna ska endast barn och pedagoger vistas. Om ett barn börjar på någon av konceptförskolorna och har en funktionsnedsättning är det lätt att ändra på ett par ställen där det är olika nivåer.

Barn som har dålig syn kan visst klara av att se kontrasterna mellan de grå gångarna och det gröna gräset.

Däremot håller jag med nämnden om att det behövs skuggiga platser på gården, särskilt om sommaren blir mycket varm och solig.

Jag hoppas att förskolenämnden tar sitt förnuft till fånga och river upp beslutet om att ändra förskolegårdarna.

Pengarna som sparas behövs till den dagliga verksamheten och även för att minska våra barngrupper. Kanske även att man bör se över hur gårdarna vid de äldre förskolorna ser ut.

Christina Alman

Skattebetalare som bryr mig om hur pengarna används

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel