Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Suras ekonomi är inte dålig

I lördagens VLT (25/4) skrev Lennart Lindh en debattartikel med rubriken ”Surahammar måste inte tyna bort”. Jag förstår inte hur man så nonchalant kan handskas med sanningen som Lennart Lindh tillåter sig att göra. Nästan halva texten handlar om hans egen förträfflighet när han minsann var med och startade företag i Västerås. Men han har väl bara använt den välkända metoden att släcka lampan hos grannen så lyser den egna lampan lite skarpare. En del har det behovet.

När Lennart som slutkläm på sin artikel klämmer till med sin sakkunskap ”detta skulle ha varit genomfört för minst sex år sedan – då hade kommuninvånarna sluppit lida med bland annat nerlagd affär och dålig kommunal ekonomi” blir hans sätt att tänka obegripligt.

Alla vet och förstår varför Coop i Ramnäs planerar att stänga den 16 maj. Ramnäsborna handlar inte där av olika anledningar. Ingen affär kan överleva utan kunder. Jag kan inte se kommunens roll och ansvar för detta.

När det gäller kommunens ekonomi så är Lennart Lindh tydligen helt okunnig och ovetande. Kommunen har sedan Centern 2015 kom med i majoriteten gått med rejäla överskott på tillsammans 140 miljoner och har en soliditet på 34,6%. Dessutom har lån betalats av med 20 miljoner och resten skrivits om med lägre ränta. Detta innebär att vi nu bygger och har byggt en ny vårdcentral, rustar badhuset, bygger nya toppmoderna äldreboenden i Surahammar och Virsbo och rustar Bäckhammarskolan i Ramnäs till ny skola och förskola. Och allt detta betalas av egna medel utan att vi behöver ta några lån. Hur Lennart Lindh kan få det till dålig ekonomi är för mig en gåta även om han bara är ute efter att berätta om sin egen storhet.

När det gäller de tomter som Lennart relaterar till och hävdar kommunens nonchalans och oförmåga så har intressenterna bara ringt och frågat. Visst har detta kunnat skötts bättre. Seriösa köpare skriver väl till kommunen för att få skriftligt svar eller åtminstone ringer en gång till och påminner innan man överlämnar frågan till oseriösa insändarskribenter.

Inge Larsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel