Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svealandstrafiken - ta ert ansvar

Svealandstrafiken har fått sitt första bekräftade fall av covid-19 men väljer att fortsätta släppa på passagerare genom framdörrarna med risk för både passagerare och förare samt deras familjer. Detta även efter att de fått bekräftat att förare smittats och att övriga bolag väljer att skydda sina förare med stängd framdörr samt avspärrad framdel. De påstår att de följer alla riktlinjer men är det tillräckligt.

Att stanna hemma om man har symtom är i dessa dagar en självklarhet så detta är inte en åtgärd som de kan räkna in. Vidare säger de att man städar förarplatsen varje dag, detta är inte heller en åtgärd då detta borde ske normalt varje dag. Att vi skall tvätta och sprita händerna är även det en sak som bör göras i dessa tider. Ingen handsprit finns på toaletter. Vanlig tvätt kan göras men inte med varmvatten ute på linjerna endast med kallt vatten.

Förare i kollektivtrafiken träffar en mängd människor varje dag, upp till cirka 200–300 lågt räknat. Vid påstigning genom framdörren är det cirka 1/2–1 meter till passagerarna då de viserar biljetter. Detta medför en stor potentiell smittorisk för förarna och för passagerarna om en förare är smittobärare. Samtidigt så anser ledningen att de inte kan genomföra fysiska möten utan dessa sker virtuellt på grund av smittorisk.

Så jag kan bara konstatera att sitta ensam på ett kontor med dörren stängd är farligare enligt Svealandstrafiken än att sitta bakom en ratt och ha kontakt med hundratals människor varje dag.

Bo Ruhl

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel