Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Sverige behöver en annan utrikesminister

Ann Linde sade självkritiskt efter intervjun den 22 juni med Deutsche Welle att hon "kunde ha uttryckt sig mer ödmjukt".

Det är bara förnamnet. Men som flera andra i vår regering erkände hon inga fel. Hon uppfattade kritiska frågor om den svenska coronastrategin (finns det någon?) som orättvis kritik och gick till motanfall genom att hävda att belastningen på intensivvården har minskat i Sverige.

Det är säkert sant, och vi som bor här vet att det är det som är regeringens huvudmål, inte att förhindra smittspridning. Uttalandet kom lite överrumplande på frågeställaren, som tappade initiativet i intervjun.

Tyvärr gav intervjun intrycket en svensk arrogans inför den stora smittspridningen. Sverige behöver en utrikesminister som förmår svara på frågor från utländska media utan att tappa besinningen.

Sverre Haukeland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel