Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ta väl vara på lärdomarna från coronapandemin

Vi försöker var och en i hela vår tillvaro hantera dagens situation i pandemifarorna. Många har som motto, att överbrygga tiden i pandemi till att återgå till livet och samhället före coronan.

Vi har ännu inte sett änden på pandemin och dess konsekvenser, men en sak kan vi redan nu säga: Ur vissa fundamentala synvinklar ska vi aldrig tillbaka till livet före krisen.

Den förnekelse av behovet av krisberedskap, som genomsyrat landets samhällsfunktion får inte fortgå. MSB måste få ett verkligt uppdrag att i varje samhällsfunktion formulera den krisberedskap man föreslår upprättas och underhålls – från militär beredskap till visir-produktion inom landet vid avspärrning.

Vi vill se media efterlysa lista över krisområden att hantera.

Det är därför en utvärdering inte skall få vänta tills engagemanget svalnat utan starta när frågorna relateras till pågående rädsla för smitta i dagliga livet.

Det behövs inga studieresor till Sydkorea. Starta med att ta färjan till Helsingfors.

Hans Stackegård

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel