Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Tak över centralstationen i stället för satsning på miljö och klimat

Att satsa ca. 500 miljoner kronor på ett tak över centralstationen i stället för att satsa pengar på miljö- och klimatåtgärder.

Detta är väl ändå att sätta ”dumstruten på” när man i Västerås tror det är viktigare att bygga ett gigantiskt tak över centralstationen än att satsa på miljö och klimat.

Om Västerås kommun har ett sådant överflöd av pengar och om centralstationen är i ett akut behov av restaurering kan det väl räcka med ca. 100 - 200 miljoner för restaurering av centralstationen, övriga 300 – 400 miljoner kan man då satsa på miljö- och klimatåtgärder.

En satsning på miljö och klimat är något som vi kommuninvånare kan vara stolta över, det är att satsa på framtiden och framtida generationer, vi är dessutom skyldiga våra kommande generationer en satsning på deras framtid.

För dessa ca. 300 – 400 miljoner kan vi bygga upp infrastruktur med vätgasproduktion och vätgasmackar som gör oss helt fossilfria inom fordonsbränslen. Pengarna skulle även räcka till en jättestor utbyggnad av solenergi inom kommunen.

Detta är åtgärder som kommer oss till nytta om det blir kris inom energidistributionen.

Vätgasen är ett multifunktionsbränsle, vätgasen kan användas som fordonsbränsle, inom elproduktion och värmeproduktion mm. Vätgasen kan också användas inom små applikationer som powerbanks till mobiler, datorer mm.

Satsningen på miljö- och klimatsäkra system är även ett skyltfönster för kommunen.

Se på Mariestads kommun, de har satsat på solceller och vätgasproduktion med försäljningsställe.

Mariestads kommun är internationellt uppmärksammade under Earth Day Week tack vare satsningen på solenergi och vätgasproduktion.

Ett tack till Åke Hillman som vågar stå upp för sina åsikter om taket över centralstationen.

Bror Larsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel