Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Till S och Teljebäck igen

I VLT den 28 man kan man åter läsa en debattartikel från S och Teljebäck, Hur många miljoner ska västeråsarna betala, KD?.

Där står: "Det blir emellanåt så att man i den politiska debatten behöver upprepa sig. Minst 30 miljoner kronor i årligt underskott i flygplatsbolaget."

Det blir emellanåt så att man även i den opolitiska debatten behöver upprepa sig: Nya Västerås Flygplats AB ger ett underskott, precis som de flesta regionalflygplatser, men om man summerar all kringverksamhet så genererar flygplatsen en vinst för västeråsarna. Enkel matte faktiskt, om man lyfter blicken.

Vidare skriver ni:

"Vi vågar dessutom slå fast att det inte kommer att komma någon annan aktör som löser våra underskott"

Det är en ren och skär lögn och det har också påtalats. Det har lyfts på riksdagsnivå, och jag citerar er partikamrat Tomas Eneroth, infrastrukturminister:

"I december 2019 beslutade regeringen om att uppdra åt Trafikverket att göra en översyn av de svenska beredskapsflygplatserna. Uppdraget ska genomföras i samverkan med ett antal statliga myndigheter och organisationer och redovisas senast den 15 juni 2020."

Upp med huvudet ur sanden och sitt still i båten till efter den 15 juni.

Ulf Gelberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel