Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Tillåt att Vedbobacken höjs

Annons

Vi i den socialdemokratiska föreningen på Vallby vill uppmärksamma planansvariga och politiker i Stadshuset på vikten av att Vedbobacken tillåts att höjas så att entreprenörerna som driver verksamheten kan utveckla sin verksamhet.

Vedbobacken har blivit ett populärt rekreationsområde, framför allt vintertid men även sommartid. Många tar tillfället i akt att prova både utförsåkning och längdskidor för första gången när de besöker Vedbobacken. Tyvärr upplever dock många att backen är för låg och för kort för att fortsätta besöka backen och utveckla sin åkning.

Vintersäsongen är i vår del av landet är ganska kort och om verksamheten på Vedbobacken ska kunna fortsätta utvecklas måste vi skapa förutsättningar för aktiviteter hela året runt. Det kan vara mountainbike, löpning, styrketräning, yoga, kulturevenemang, med mera.

Vedbobacken har ett unikt läge. Få andra städer av Västerås storlek kan erbjuda en skidbacke i ett så centralt läge. Men för att alla möjliga aktiviteter ska kunna finnas och fortsätta att utvecklas krävs det att backen höjs. Backen är själva ryggraden i verksamheten och allt annat som utvecklas i och runt Vedbobacken är beroende av själva backen. En höjning skulle leda till ett större intresse för utförsåkning, mountainbike och lite tuffare motionsträning och även skapa finansiella förutsättningar för att även kunna ordna andra aktiviteter runt Vedbobacken.

De möjliga mervärdena är många och som exempel har det nämnts ett förslag om en utomhusscen för kulturevenemang placerad i någon del av backsluttningen.

Vallby utvecklas och byggs ut och vi behöver möta utvecklingen på Vallby, Södra Källtorp och Sätra. Vedbobacken har potential att bli ett attraktivt och centralt besöksmål för alla inom Västerås stad och boende i regionerna runt omkring.

Vi ska ta den chansen men då behöver vi se till att det blir verklighet.

Fehmi Paulus

ordförande i Vallby Socialdemokratiska förening

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel