Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Trygghetsskapande åtgärder ökar tillgängligheten

Annons

Västerås Stad tycks tro att det finns ett motsatsförhållande mellan trygghetsskapande åtgärder och tillgänglighet. Om trygghetsskapande åtgärder planeras och vidtas med beaktande av tillgänglighetsaspekten kommer det visa sig att mycket få, om ens någon trygghetsskapande åtgärd påverkar tillgängligheten negativt.

Men om man som Västerås Stad, i alla fall för närvarande, vidtar åtgärder ”styckevis och del” och inte beaktar helheten, kan det naturligtvis uppstå motsatsförhållanden. Arbetsgrupp Öster Mälarstrand har hela tiden haft som mål att hantera helheten och varit beredda på att kompromissa om våra förslag till trygghetsskapande åtgärder.

Låt oss nu lägga prestigen åt sidan och ta ett omtag.

Är det, som kan utläsas i dokument från Västerås Stad, i uttalanden från representanter från Västerås Stad, att tillgänglighetsaspekten alltid är normgivande och att helheten inte får spela någon roll kommer det alltid att finnas ett motsatsförhållande mellan trygghetsskapande åtgärder och tillgänglighetsaspekten.

Om Västerås Stads representanter menar allvar med att vilja åstadkomma en dialog med oss måste ni visa detta. Nu upplever vi att ni skyller på varandra inom kommunen, drar frågorna i långbänk och förhalar hanteringen. Vi upplever att ni har tappat kontrollen över trygghetsarbetet och uppvisar en oförmåga att hantera helheten.

Låt oss nu lägga prestigen åt sidan och ta ett omtag. Utse en kontaktperson som har mandat att samtala med oss så att vi kan hantera förslag till förbättringar med beaktande trygghetsaspekten och tillgänglighetsaspekten som styrande storheter.

Arbetsgrupp Öster Mälarstrand bedömer att det fortfarande finns förutsättningar att Västerås kan bli en trygg och harmonisk stad att leva i.

Arbetsgrupp Öster Mälarstrand genom

Kenneth Andersson

Anna Burwall Karlsson

Kjell Karlsson

Alf Eriksson

Åsa Lundström

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel