Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Tuffa krav på nytt kommunalråd

Det var ett klokt beslut av kommunalrådet Anders Teljebäck (S) att nu hoppa av sitt ledarskap i Västerås kommun. Med den turbulens, som varit under senare år med ifrågasatta beslut och med en total styrning från byggföretagen i kommunens nybyggnadsverksamhet, behövs nu ett helt nytt sätt att leda kommunen.

Nu har Arbetarkommunen och Det Gamla Gardet möjlighet att hitta en person, som kan vara en ledargestalt och forma Västerås framtid till att skapa en kommun med utmanande teknisk utveckling, industriell avancerad produktion, bra kommunikationer, luftig och trivsam stadsplanering och låga boendekostnader.

Eftersom Socialdemokraterna inte har egen majoritet behöver samverkanspartierna också förbättra sina arbeten inom kommunens ledning. Det nya teamet behöver ta fram arbetssätt som lyfter kommunen långsiktigt.

Västerås behöver bra företag, som har stabil konkurrenskraft och med förmåga att dra in fler småföretag.  

Arvet från ASEA och Metallverken är borta för länge sedan.

Flera nya möjligheter har under gångna år blivit misshanterade och finns nu framgångsrikt på andra orter.

Västerås måste ledas av ett kommunalråd, som har bra teknisk och ekonomisk plattform. Dagens samhälle utvecklas än mer tekniskt. Framtidens framgångsrika företag har en stark teknikorientering. Arbetarkommunen måste i sin process spåra upp denna typ av ledare.

Ingemar Andréason

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel