Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Unell svarar: Läs artikeln ordentligt

Replik på inlägget "Faktaresistens kring flygplatsen", VLT den 9 juni.

I min artikel presenteras jag siffror om Västerås flygplats. Om Ulf Hedman läste artikeln ordentligt så ser han att underlaget är baserat på en utredning beställd av majoriteten i Västerås. Det är siffror från utredning som kallas ”faktabaserad sammanställning för flygplatsområdet”. Det vill säga inte mina egna beräkningar. Det finns ingen anledning att försöka förvränga underlaget eller försöka säga att det är mina siffror. Läs artikeln ordentligt. Det finns refererat.

Det underlag som presenterats är att kommunala bolag får hyresintäkter på 11,9 miljoner kronor från flygrelaterade verksamhet. En samhällsekonomisk kalkyl visar att stadens skatteintäkter är 14,1 miljoner från verksamhet relaterad till flygverksamhet. Genom konstruktionen med ett moderbolag och dotterbolag minskas den statliga skatten med 5,1 miljoner. Kommunstyrelsen i Västerås skulle förhandla med bland annat Region Västmanland om medfinansiering. Det finns med i handlingsplanen för Västerås flygplats. Detta har man inte gjort trots beslut.

Vi vet att det på Västerås flygplats landar många ambulansflyg som flyger patienter eller har organtransporter till och från Västerås sjukhus. Sedan 2017 har dessutom Region Västmanland ansvaret för för det strategiska regionala utvecklingsarbetet där infrastruktur är en viktig fråga.

Elisabeth Unell (M)

Oppositionsråd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel