Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ungdomarna är vår framtid

Annons

Jag har nu i snart tre år jobbat på Engelska Skolan Västerås med elevutveckling. Jag har efter att ha jobbat på Statens institutionsstyrelse och blivit lockad till IES Västerås hjälpt skolan att bli lugnare, tryggare för både elever och lärare. Ja det blev faktiskt enligt en stor undersökning den IES skola av 37 skolor som gjort störst positiva förändringar i upplevd trygghet, säkerhet, lugnare skolmiljö enligt lärare och elever, vilket ju också ökar skolresultat.

Jag hade inte kunnat göra det jobb jag gjort utan mina kollegor. Jag har haft ett fantastiskt bra samarbete med vårdnadshavare vilket var en förutsättning för att få detta fina resultat.

Jag hoppas vi alla lägger energi på vår framtid, vilket till stor del är våra ungdomar.

Jag vet att vi kan få alla skolor i Västerås att bli bättre, tryggare med ett nära, relationsskapande arbete med ungdomar och deras vårdnadshavare. Vi måste ha resurser som kan möta eleverna där de är och ge de verktyg att göra annorlunda, att möta utmaningar, situationer på bästa sätt.

På så sätt så kan vi rädda många ungdomar som är på väg att gå fel väg i livet, vi kan få många att må bättre och vi kan höja skolresultaten för nästan alla.

Jag kommer nu när jag lämnar IESV sakna elever jag byggt en relation till, jag kommer att sakna mina fantastiska kollegor. Men kommer att minnas alla fina minnen av elever som visar att de växer, utvecklas och lär sig av situationer som varit svåra, jobbiga.

Jag hoppas vi alla lägger energi på vår framtid, vilket till stor del är våra ungdomar.

Benny Sellberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare