Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vad är det för fel på det vi har?

Jag fattar inte detta. Vill vi ha ett spacecenter? En byggnad under tak med massor med fik, restauranger, små butiker, ytor med bänkar och kanske sittgrupper?

Vad är det för fel på det vi har? Är det för litet? Jag förstår inte vad som är för litet. Cyklar ska kunna komma över området snabbt? Förbindelse mot områden på sjösidan?

En station har vi. Det kanske behövs ett par toaletter extra? Uppgångarna från de befintliga perrongerna är lite bökiga, ja. Men annars? Jag ser inte behovet, det behov som tydligen finns att bygga nytt och sätta ett tak över hela verket. För hiskeliga pengar. Pengar som vi påstås inte ha.

Jag önskar att jag under min återstående tid som personal på SJ och senare, förhoppningsvis, mitt liv som pensionär, slipper se ett skrytbygge som det som planeras.

Jag jobbar på SJ sedan snart 20 år tillbaka. Möter dagligen folk, ”folkmassor”, cyklar som leds i gången, barnvagnar, rullstolar, rullatorer... aldrig någonsin har jag upplevt att vi behöver ett större utrymme. Det är få gånger det är trängsel på station. Och de gångerna har mig veterligen ingen svimmat av andnöd.

Jag önskar att jag under min återstående tid som personal på SJ och senare, förhoppningsvis, mitt liv som pensionär, slipper se ett skrytbygge som det som planeras.

Vi behöver inget monsterbygge som den lagom stora/lilla stad vi är. Så vad gör vi? Går med i en facebookgrupp, skriver insändare i VLT. Bra! Men vad mer kan vi göra? Kräva en folkomröstning?

Nu har jag svamlat färdigt för den här gången. Kastade ner mina tankar på skärmen i den ordning de kom.

Lev väl.

Rabia Kuran

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel