Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vad betyder egentligen större resurser till äldreomsorgen?

Bengt-Åke Nilsson (L) räknar med större resurser inom äldrevården och hänvisar till eländet med för mycket av timvikariat och för litet av längre vikariat eller tillsvidareanställning. Ett elände som han med flera inom äldrenämnden verkar ha vetat om länge.

Jag undrar om äldrenämnden även vet om den obefintliga omvårdnaden eller rent krasst det lilla intresset många inom vården av gamla visar för sitt yrke och till den gamla.

Frågan äldrenämnden skulle behöva arbeta långsiktigt med är kvaliteten på omvårdnaden som inte garanteras bara för att pengar skjuts till.

Om ointresserad personal får längre vikariat innebär det stor belastning på den redan fast anställda personalen som redan nu får göra timvikariens jobb.

Hur kommer du/ni kunna garantera god omvårdnad till varje omvårdnadstagare och då inte enbart vid enstaka tillfälle utan rätt igenom den gamles vardag?

Marie Andersson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel